Nasveti za nego kože pozimi

nasveti za nego kože pozimi

Nasveti za nego kože pozimi

Ker smo tudi s temperaturami ozračja dodobra zakorakali v zimo, je na tem mestu prav, da poskrbite za svojo kožo na pravilen način.

Če ji ne namenimo ustrezne zaščite, se lahko kmalu pojavijo težave, kot so suha, bleda in utrujena koža.

Ko temperatura pade pod osem stopinj, naša koža doživi spremembe. Lojnice začnejo intenzivneje delovati, kar vodi v zmanjšanje zaščitnega plašča maščobnih kislin. Posledično koža izgublja vlago. Ob vstopu v ogrevan prostor s suhim zrakom se ta izguba tekočine še poveča. Zato pozimi pogosto doživljamo občutek zategnjene kože, srbenje in rdečico. Tudi uporaba neprimernih izdelkov za nego kože lahko te težave še poslabša. V naslednjih vrsticah preberi, kako najbolje poskrbeti, da koža ostane z enakim sijajem, kot vedno!

1. Pravilna prehrana

Notranja nega je enako pomembna kot zunanja. Uživajte hrano, bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, vitaminom E in antioksidanti, ter pijte dovolj vode, da ohranite ustrezno hidracijo kože.

2. Svež zrak & telesna aktivnost

Čim več časa preživite zunaj, združite to s fizično aktivnostjo. Priporočljive so dejavnosti, ki spodbujajo globoko dihanje in s tem pretok zraka v telo.

3. Knajpanje & savna

Ti metodi pomagata ohranjati napeto in elastično kožo ter izboljšujeta prekrvavitev. Savna je še posebej koristna pri odpiranju por in odstranjevanju nečistoč.

4. Nega kože

S pomanjkanjem lipidov na koži se zmanjšata obrambna sposobnost kože in odpornost na zunanje vplive. Uporabljajte nežna čistila ali mila in se izogibajte agresivnim sredstvom. Pri negi kože doma je poglavitnega pomena pravilna izbira kozmetike, prilagojene potrebam in karakteristiki vaše kože. Če se znajdete v dilemi, vam v našem salonu z veseljem brezplačno svetujemo.

5. Dovolj vlage v bivalnih prostorih

Zagotovite ustrezno vlago v zraku in redno zračite prostor- za zagotavljanje zadostnega nivoja vlage uporabite vlažilec ali postavite lonček z vodo na radiator.

6. Proti stresu!

Izogibajte se stresu ali poskrbite za sprostitev s tehnikami, ki vam najbolje ustrezajo. Prav nič ne morete zgrešiti z aktivnostmi kot so meditacija, joga, tek ali sprehodi v naravi.

7. Privoščite svoji koži le najboljše

Piko na i pa zagotovo dosežemo s strokovnim znanjem. Da koži zagotovite povrnjeno mehkobo, svežino in sijaj, je profesionalna nega kože ključnega pomena. Poleg tega pravilna nega obraza vpliva na omilitev gubic in odstranjevanje odmrle kože. Nahranjena koža bo lažje kljubovala vsem vremenskim dejavnikom, ki na nas prežijo v zimskih mesecih.

Z zgornjimi nasveti boste lahko ohranjali zdrav in sijoč videz kože tudi v hladnejših mesecih. Pomembno je prilagoditi svojo nego glede na potrebe kože in poskrbeti za celovito dobro počutje telesa in duha.