DIODNI LASER, tehnologije ALMA Titanium Soprano

Uporabljamo vrhunsko lasersko tehnologijo najsodobnejšega laserja ALMA, Titanium Soprano (1064,808,755 nm) za trajno odstranjevanje dlak.

LASER je kratica za ojačitev svetlobe s spodbujanjem sevanja valovanja (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation)

Laser oddaja energijo treh različnih valovnih dolžin ozkega spektra. Lahko bi rekli, da gre za tri različne laserje, združene v eno samo napravo, saj oddaja energijo valovnih dolžin 755 nm (Alex), ima najboljšo absorbcijo v pigmentu dlake, zato je učinkovit pri svetlih dlakah, 808 nm (Dioda) učinkovit pri svetli koži in temnih dlakah (najpogostejši primeri pri nas), in 1064 nm (Nd-Yag), primeren za odstranjevanje dlak na temnejši polti. Zaradi dobre prodornosti uniči globlje ležeče dlačne mešičke (pazduhe, intimni del).

Laser združuje najboljše lastnosti posameznih laserjev na tržišču s ciljem, da kar najbolj učinkovito trajno odstrani dlake na vašem telesu .

Ta tehnologija dopušča krajši, močnejši laserski pulz – za uporabnika pa to pomeni vidne rezultate že po prvem tretmaju, hkrati pa tudi časovno krajše tretmaje. Epilacija z laserjem je varna, hitra in neboleča, saj ima kontaktno hlajenje, kar omogoča boljšo in bolj varno terapijo, rezultati pa so še boljši, saj je omogočena uporaba višje energije. Primeren je za vse vrste kože, zato lahko metodo laserskega odstranjevanja dlak izvajamo tudi čez poletje.

 

Laserski sistem je klinično dokazano učinkovit.
Kako deluje?

Svetloba, ki jo oddajajo diode laserja, se v dlaki pretvori v toploto, ki deluje na dlačni folikel. Toplotno valovanje povzroči, da se rast dlake ustavi. Tehnika hitrega premikanja sonde po tretiranem področju zagotavlja popolno prekrivanje in tako nobena dlačica ni izpuščena. Pri uporabi tehnologije Soprano Titanium se povrhnjica oz. epidermis ves čas hladi, v podkožju oz. dermisu, kjer so lasni mešički pa se akumulira toplota.

Laserska svetloba deluje na dlake le v anageni fazi, to je faza rasti dlake, zato tretmaji sledijo v razmiku štiri do šest tednov.

Tako se ponovitve izvajajo na 4 tedne pri hitro rastočih dlakah, na primer na obrazu (dlake nad zgornjo ustnico, brado, pod pazduhami in na predelu bikinija). Ostali predeli (noge, ramena, hrbet, prsi, trebuh) se izvajajo na 6 tednov, ker je tukaj rast dlak počasnejša.

Diodni laser vpliva tudi na vraščene dlake.

Potrebno je od 4-8 tretmajev, da ujamemo vse dlake v fazi rasti, odvisno od predela, barve kože in barve dlake. Na predelu obraza je potrebnih nekaj tretmajev več kot na ostalih predelih, ker so običajno tam prisotne tudi svetle in tanke dlačice.

Ker pa se naša koža obnavlja, se prav tako lahko obnovi tudi dlačni folikel, zato lahko nekatere dlačice ponovno zrastejo, vam svetujemo en obnovitveni tretma enkrat na leto.

Laser združuje najboljše lastnosti posameznih laserjev na tržišču s ciljem, da kar najbolj učinkovito odstrani dlake na vašem telesu.
Kontraindikacije:

Osebe na katerih laserja ne izvajamo:

1) Ljudje, ki so bili pred kratkim izpostavljeni sončni svetlobi in še bodo
2) Ljudje s fotosenzitivno kožo in tistimi, ki so jih uporabljali fotosenzitivna zdravila
3) Tisti, ki so pred kratkim jemali izotretinoin
4) Nosečnice, dojenje
5) Bolniki s hudo sladkorno boleznijo , hipertenzijo in srčnimi boleznimi
6) Tisti z anamnezo keloidov
7) Bolniki s sumom na kožnega raka
8) Obstajajo bolniki z visokimi pričakovanji , bolniki z duševnimi motnjami
9) Bolniki z vneto kožo na mestu zdravljenja
10) Če uporabljate hormonsko kozmetiko
11) Močno posončena koža